Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis lángos recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
(10-12 db)


50 dkg finomliszt,
10 dkg fõtt burgonya,
2 1/2-3 dl langyos víz,
1 1/2 dkg friss élesztõ,
2 dl tejföl,
5 dkg zsír,
1 púpozott teáskanál só,
1 csokor snidling.

Elkészítés:
Az élesztõt, a sót és 1 evõkanál lisztet 1 dl langyos vízben simára keverünk, majd felfuttatjuk. A fõtt burgonyát finom reszelõn lereszeljük, és a liszttel meg a langyos vízzel közepesen kemény tésztává dolgozzuk. Duplájára kelesztjük. Annyi cipócskát formázunk belõle, ahány lángost akarunk. A zsírral kikenünk egy jó nagy tepsit, amelyben nem nagyon közel egymáshoz, elhelyezzük a kissé széthúzogatott tésztadarabokat. Tetejüket sós tejföllel megkenjük, és az elõmelegített forró sütõbe tolva, közepes lángon pirosra sütjük a lángosokat.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsiscsirke zöldborsóval » Pikans izü sajtos langos » Tepsis fasírt » Lángos paprikás krumpliból
» Lángos, mint a piacon » Tepsis hal » Tepsis pulykamáj » Tepsis tejszínes csirke
» Tejszínes-tepsis krumpli » Isteni tepsis hús » Szárítottélesztős lángos » Tepertős krumplilángos
» Tepsis sajtos burgonyapüré » Tejfölös-tepsis csirke » Tepsis hús krumplival » Mini lángos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.