Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis patisszon kapros kefirrel recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 dkg patisszon, 30 dkg finomliszt, 3 dl tej, 1 db tojás, 5 evõkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, 1 zacskó sütõpor, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors, a tálaláshoz 2 dl kefir, 1 csokor kapor, kevés só és csipet porcukor.

Elkészítés:
Közepes nagyságú tepsit egy evõkanál olajjal kikenünk, és a zsemlemorzsával behintjük. A meghámozott és kimagozott patisszont almareszelõ durva fokán lereszeljük, majd tálba öntjük. Megsózzuk, és tíz percig állni hagyjuk. Közben a tojást habosra verjük a tejjel, és belekeverjük a zúzott fokhagymát, a sót, a törött borsot és a sütõport. Ebbe a fûszeres tejbe keverjük a lisztet, majd az egészet a patisszonhoz adjuk. Jól összedolgozzuk, és a masszát belesimítjuk a kikent tepsibe. Forró sütõbe tolva közepes lángon sütjük húsz-huszonöt percig, majd kisebb lángon addig folytatjuk, amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálcára már nem tapad a masszából. Mire elkészül, a teteje barnáspiros, belül meg omlós, puha lesz. Melegen, kockára vágva tálaljuk. A kefirbe belekeverjük a finomra vágott kaprot, és megsózzuk, megcukrozzuk. A patisszonkocka mellé kínáljuk.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros-juhtúrós csirke » Gombás tepsis burgonya » Tepsis reszelt burgonya » Nyári kapros saláta
» Sonkás tepsis karfiol » Kapros burgonyaleves » Tepsis kekszes süti » Sárgarépaleves kefírrel
» Tepsis vaddisznóbélszin » Kapros csirkemell » Tepsis palacsinta almával » Tepsis tészta
» Mustáros tepsis csirkemell » Kapros-túrós galuska » Tepsis sajtos tarja » Tepsis sült nyúlgerinc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.