Tutireceptek.hu fejléc

Terefere csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csirke
30 dkg zöldborsó
1 kg burgonya
1 dl tejszín
1 dl tejföl
10 dkg főzővaj
1 nagy alma
5 dkg reszelt sajt
10 dkg füstölt kolbász
petrezselyem
bors
majoránna

szerecsendió

Elkészítés:
A csirkét megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. A vajat három részre osztjuk, az egyikkel egy jénai edényt kikenünk, ebbe fektetjük a csirkedarabokat. (Alulra a nagyobbakat, felülre a kisebbeket.) A kolbászt felkarikázzuk, és a csirke tetejére tesszük. Az egészet megsózzuk, fűszerezzük. Ezután rászórjuk a zöldborsót, a petrezselymet és a vaj második részét. A tejszínt, a tejfölt és a reszelt sajtot összekeverjük, az almát apró darabokra vágjuk, és ezt is a keverékbe tesszük, majd az egészet ráborítjuk a csirkére. A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, és ezzel beborítjuk a csirkét, majd újra sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. A vaj harmadik részét a tetejére morzsoljuk. Az edényt lefedjük, és előmelegített sütőben egy órán át sütjük. Köretnek rizst adunk hozzá.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemájjal töltött cékla » Sajtos-ananászos csirke » Sajtos csirkemell torta » Sárvári csirke
» Tavaszi párolt csirkemell » Csirkehússal töltött alma » Kapros-tejszínes csirke » Sertésszelet csirkemájjal
» Tepsis csirke Update1 » Csirkebrassói » Tejszínes csirke csoda » Csirkecsoda
» Római tálban sült csirke » Perui csirke » Csirkemell karfiolbundában » Lecsós -csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.