Tutireceptek.hu fejléc

Tip-top almás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 tojás
10 dkg Rama
30 dkg porcukor
1 sütőpor
30 dkg liszt
10 kanál tej
5 db nagyobb alma

Elkészítés:
4 tojássárgáját, 30 dkg porcukrot, 10 dkg Ramat a sütőporral habosra keverünk. Hozzáadjuk apránként a tejet, majd a lisztet, végül a habbá vert tojásfehérjét.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, 2-3 ek zsemlemorzsával meghintjük a tetejét. A legyalult, kissé megcukrozott és kissé kifacsart almát elterítjük a tetején. Lassú tűznél sütjük.
Ha megsült, még melegen meghintjük fahéjas porcukorral, konyharuhával letakarjuk, hogy rágőzölődjön.

Tanácsok:
Könnyű, gyors és finom. Nem baj, ha több almával készül.


A receptet beküldte: Erás


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almásfánkocskák » Joghurtos almasaláta » Almás-szalonnás pecsenye » Almás süti másképp
» Almás vagdalt » Olga almás » Almás pite /nagyon finom/! » Almás pite U1
» Mazsolás almás szelet » Almás táska » Almás, túrós, meggyes pite » Rétesjellegű almás rúd
» Almas-túrós rizsfelfújt » Almás csirkemáj » Csokis-diós-almás süti » Almás, zabpelyhes muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.