Tutireceptek.hu fejléc

Tiszta rozskenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
2.5 kg rozsliszt
3 dkg élesztő
2 dl tej
5 dkg cukor


Elkészítés:
Az élesztőből,langyos tejből,cukorból kovászt készítünk.
A lágy kovászt elkeverjük a liszttel,jól összedolgozzuk,majd 4 órán át kelesztjük.
Ekkor megsózzuk,újra bedagasztjuk,és további 10 percig kelesztjük.
Tetszés szerint formázzuk,tetejét vízzel kenjük, s kisütjük forró sütőben.
Elkészítési idő: 2 óra,+ kelesztési idő


A receptet beküldte: KANÁRI

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Teljes kiőrlésű rozskenyér » 30 perces rozskenyér » Savanyú rozskenyér » Rozskenyér
» Töltött krumplifánk » Virslis lángos » Gombás bejgli » Fűszeres stangli
» Lavas (Ősi örmény kenyér) » Szögletes kenyér » Zsúrkenyér » Gombás krumplipogácsa
» Paprikás-köményes stangli » Köményes-rozsos kenyér » Vajas puffancs - zsemle » Falusi fehér kenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.