Tutireceptek.hu fejléc

Tócsni sajttal és (vagy) zöldségekkel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 személyre:
A tócsnihoz:
60 dkg burgonya
2 gerezd fokhagyma
10 dkg liszt
1 evőkanál vágott petrezselyem
1 evőkanál tejföl
2 tojás
4 evőkanál olaj
A tócsnira:
20 dkg mozzarella
1 paradicsom
1 kis cukkini
1 piros kaliforniai paprika
10 dkg gomba
3 evőkanál olaj

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk. A fokhagymát megtisztítjuk, finomra zúzzuk. A sajtot felszeleteljük. A feltéthez a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és vastagabbra szeleteljük.


1. Tócsni
A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd elkeverjük a liszttel, a petrezselyemmel, a tejföllel, a tojással és a fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és kanálnyi burgonyamasszát teszünk bele. A kanál hátával kissé ellapítjuk, és a lepénykék mindkét oldalát megsütjük.
2. A tócsnikat sütőlemezre tesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
3. Innen kétféleképpen járhatunk el: vagy a tócsnira rakjuk a felszeletelt sajtot, és a sütőben rápirítjuk, vagy a továbbiak szerint járunk el.
4. A zöldségeket sózzuk, borsozzuk és a serpenyőben visszamaradt olajban átpirítjuk. A tócsnik tetejére halmozzuk a zöldségeket, majd mindegyik tetejére egy szelet sajtot teszünk. A sütőben a tócsnikra pirítjuk a sajtot. Forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajttal töltött körte » Rakott kel sajttal » Kacsamell sajttal, almával » Rakott cukkini sajttal
» Lencsepüré sajttal » Rakott káposzta juhsajttal » Juhsajttal töltött paprika » Padlizsánkrém juhsajttal
» Zöldpaprika sajttal » Lapcsánka(avagy tócsni) » Muffin juhtúróval, sajttal » Cukkinipuffancs sajttal
» Sajttal töltött krumpli » Párolt rizs zöldségekkel » Tepsis hús zöldségekkel » Husos tocsni


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.