Tutireceptek.hu fejléc

Tócsniba sült csírke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkemell (de bármilyen színhúsból is elkészíthető)
kb. 1 kg krumpli
1 tojás
2 dl tejföl
annyi liszt, amennyit a krumpli felvesz
fokhagyma bőven

bors
olaj

Elkészítés:
A húst szép szeletekre váguk, és finoman megsózzuk. A krumplit meghámozzuk, lereszeljük, hozzákeverjük a tojást, a tejfölt, belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a lisztet. Vagyis tócsitésztát készítünk. A hússzeleteket meghempergetjük lisztben és belemártjuk a tésztába. Elég könnyen lefolyik róla, ezért gyorsan tegyük bele a felhevített olajba. Én az edényben felfelé néző felét ilyenkor még kicsit meg szoktam kenni a masszával, hogy mindenhol befedje a tészta. Nagyon erős lángon nem szabad sütni, mert előfordulhat, hogy a belül levő hús nem sül át. Szép pirosra sütjük, és idényjellegű salátával kínáljuk. Ha valaki köretet gondol még hozzá, ajánlhatom a rizi-bizit. Mindenkinek nagyon jó étvágyat hozzá!


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-tejszínes csirkemell » Tejszínes csirke » Csirkés-gombás lasagne » Tejfölös gombás csirkecomb
» Sajtos töltött csirkemell » Veronai csirke » Perui csirke » Csirke hamburger
» Petrezselymes csirke » Csirkecsoda I. » Kefíres csirke » Gombás-sonkás csirkemell
» Sajtos csirketorta » Joghurtos csirkemell » Sajtos csirkecomb » Mexikói tésztás csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.