Tutireceptek.hu fejléc

Tofunézes vegasali recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
kb.5 deka csiperke(konzerv is jó)
5deka fejessali
1paradicsom
1konzerv babcsíra(pl bonduelle,90 g-os)
1paradicsompaprika
fél deci natur joghurt(folyékonyabb fajtából)
1 tk almaecet
10-20g natur tofu
fűszerek ízlés szerint
1 tk búzakorpa vagy zabkorpa

Elkészítés:
a zöldségeket beletesszük valamiféle edénybe,összekeverjük.
a joghurtot az almaecetet és a fűszereket(én szójaszószt,chilit,kurkumát,kaprot,cayenne borsot és egy kis bio vega fűszerkeveréket tettem bele)összekeverjük.a tofut szétnyomkodjuk,hogy túró állagú legyen,és hozzákeverjük a joghurtos öntethez.végül az egész trutymót ráöntjük a salira,és egykis búzakorpával megszórjuk a tetejét.

Tanácsok:
rögtön is meg lehet enni,de célszerű 1-2 órára betenni a hűtőbe,hogy összeérjenek az ízek.


A receptet beküldte: codie


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lengyel vitaminsaláta » Papaja-sajt saláta » Karamell öntet » Mustáros krinolinsaláta
» Kínai édes-savanyú hússaláta » Imposztor saláta » Szalámis tekercs másként » Juli tészta salátája
» Gribiche mártás » Céklasaláta majonézzel » Paradicsom-hagyma saláta » Csirkemell saláta
» Napsaláta » Friss majonézes saláta » Tzatziki 2. » Kinai salata


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.