Tutireceptek.hu fejléc

Tojás pörkölt (feltét) recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
1 közepes fej vöröshagyma
4-5 db tojás
Fűszerek:só,bors,pirospaprika
pici zsír vagy olaj

Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük sósvízben keménytojásnak.
A hagymát apróra vágjuk,vagy lereszeljük, zsiradékon megpároljuk.
Mikor megdinsztelődött a hagyma ,pici vizzel felöntjük ,és még főzzük egy pár percig ,hogy teljessen elpuhuljon.
Ha kész lehúzzuk a tüzről pirospaprikával meghintjük.Most olyan mint egy hígabb pörkölt alap.
A tojásokat megpucoljuk,és tojásszeletelővel vékonyra szeljük.Rátesszük a hagyás alapra,és sóval borssal ízesítve picit összefőzzük.Nem baj ha a sárgája kipotyog.

Főzelékekhez remek feltét.

Jó étvágyat!

Tanácsok:
Ha a keménytojást hidegvízzel leöblítjük könnyebb megpucolni.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: bindu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» "Tükörtojás" barackból » Márványos tojás 2. » Tojásos rántott leves » Tojáslikőr karácsonyra
» Húsvéti (keksz)tojás » Tök-pörkölt » Tojásos kelbimbó rakva » Gyergyói rakott tojás
» Diós süti egy tojásból » Nori féle tojásrántotta » Tojásos káposztaleves » Tojásos húskenyér
» Ishler - tojás nélkül! » Tojásmártás kolbásszal » Tojásos borsó » Tejszínes, tojásos karfiol


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.