Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos burgonya leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
3-4 db közepes burgonya
1 kis fej vöröshagyma
1 nyers tojás
annyi főtt tojás, ahány személyre számítunk
tejföl
ecet
só, bors, babérlevél, pirospaprika

Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, rárakjük a felkockázot burgonyát, majd felöntjük vízzel. Belerakjuk a fűszereket és addig főzzük, amig a burgonya puha nem lesz. 1/3 főtt krumlit kiveszünk egy másik tálba, összenyomjuk, rakunk rá a levesléből és egy egész tojással és az ecettel összekavarjuk. Visszaöntjük ezt a levesbe és főzzük egy pár percig. A legvégén egy kis pohár tejfölt keverünk bele.
Tálalásnál apróra vágott főtt tojás rakunk a tányérba.

Tanácsok:
Jó étvágyat!


A receptet beküldte: verem


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes almaleves » Ropogós burgonyaszirom » Tartalmas bableves » Galuskás-krumpli leves
» Baconbe tekert burgonya » Hideg barackleves » Cukkinileves fogyizóknak » Hideg túróleves
» Egyszerű zeller leves » Póréhagymaleves » Tojásos sonkapástétom » Zalai ürüleves
» Újhagymakrémleves » Majorannás sárgarépaleves » Sajtos burgonyatál » Sóskaleves, tojással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.