Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos camembert krém recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
1 Camembert sajt
3 főtt tojás
2 db közepes csemege uborka
2 szál újhagyma
3-4 ek majonéz
1-ek tejföl
5 dkg olvasztott vaj
só, bors, petrezselyem

Elkészítés:
Előkészítünk egy aprítógépet és beletesszük a főtt tojásokat, a csemege uborkát, az újhagymát, a petrezselyemzöldet és a kérgétől megfosztott camembert sajtot. Próbáljuk minél vékonyabban hámozni, az sem baj ha marad rajta valamennyi nemespenész ruha.
Ráöntjük az olvasztott vajat, hogy a turmix könnyebben dolgozhasson és összedaráljuk úgy, hogy apró darabos legyen. Nem kell homogén elegynek lennie.
Ekkor áttöltjük egy üvegtálba és elkezdjük ízesíteni a fűszerekkel, a majonézzel és a tejföllel.
Mindig csak egy két kanállal adjunk hozzá, ne legyen folyós állagú és a keverés közbeni kóstolás is fontos, hogy saját ízvilágunknak megfelelő kencét kapjunk.
1-2 órára behűtjük, hogy az ízek összeérjenek és pirítóssal, zöldségekkel fogyasztjuk!
Nagyon jó mártogatósnak is, ha zöldséghasábokkal tálaljuk!

Tanácsok:
Én mediterrán fűszerezésű President Camambert sajttal készítettem, de natúr változatból is finom, hiszen teszünk hozzá fűszereket.

Elkészítési idő: 10 perc

A receptet beküldte: Timancs


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos-camembertes batyu » Baconos rántott camembert » Cukkinis tojásos rizs » Tojásos káposztaleves
» Öt tojásos gyümölcs torta » Tojásos burgonya » Tojásos lecsó burgonyával » Tojásos kenyér
» Zöldborsós camembert krém » Tojásos szendvics sütőben* » Tojásos rántott leves » Sonkás camembertsaláta
» Egész tojásos majonéz » Tojasos kalacs » Tojásos uborkasaláta » Tojásos mézes puncs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.