Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos gombapaprikás recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
50 dkg gomba
5 db főtt tojás
1 nagy hagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika, majoranna, 2 babérlevél
fél pörköltkocka
1 dl tejföl
1 kk étkezési keményítő vagy liszt
2 ek olaj

Elkészítés:
A hagymát kockára, a gombát szeletekre vágjuk, a fokhagymát lereszeljük és az olajon megpároljuk az egészet.
Ekkor sózzuk, a fűszerekkel ízesítjük, megszórjuk a pirospaprikával, 1 dl vízzel felöntjük és kb 10 percig főzzük.
Beledobjuk a pörköltkockát is, meg a tojáskarikákat is és ezzel is 5 percig rotyogtatjuk, majd tejfölös habarással sűrítjük. Aki szereti csípős csilit is szórhat rá.
Én főtt tésztával vagy nokedlivel szeretem, de Hamlet-tel is fogyasztható, ha diétán vagyunk!
Elképesztően finom az egyszerűségéhez képest!

Tanácsok:
Ha többféle gombából csinálod, még jobb lesz!
Ha nem fogyasztod körettel, akkor isteni recept szénhidrátszegény diétához is! Olyankor Hamlet és valami fincsi savanyúság dukál mellé!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Timancs


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos juhtúró » Tojásos rakottkarfiol » Galyasági gombapaprikás » Tojásos camembert krém
» Tojásos galuska » Tükörtojásos pirítós » Tojásos tonhal » Tojásos nokedli
» Hamis tojásos velő » Tojásos alma » Tojásos sajtkrém » Tojásos kelkáposzta
» Tejszínes, tojásos karfiol » Tojásos pizza » Tojásos répasaláta » Tojásos burgonya leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.