Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos-medvehagymás galuska recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
0 dkg liszt
3 db tojás

1,5 dl víz
1 púpozott ek medvehagyma apróra vágva
12 dkg kockázott baconszalonna
kevés olaj

Elkészítés:
A tojásokat felverjük, hozzáadjuk vizet, a lisztet, a sót és az apróra vágott medvehagymát, majd összekeverjük. Néhány percig pihentetjük, majd sós, lobogó vízbe szaggatjuk, és 4-5 percig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
A megfőtt galuskákat szűrőkanállal egy tálba szedjük, és egy kevés olajjal meglocsoljuk, így nem ragadnak össze.
A megmaradt tojásokat is felverjük. A nokedlit egy serpenyőben, forró olajon átpirítjuk, majd ráöntjük a felvert tojást, és addig sütjük, amíg a tojás meg nem köt.
Ezután a készen kapott apró kockára vágott baconszalonnát is lepirítjuk egy serpenyőben, majd hozzákeverjük a nokedlihez. Friss salátát vagy savanyúságot kínálunk mellé.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Alföldi májgaluska leves » Rakott túrós galuska » Kefíres galuska » Tojásos galuska
» Sajtos-tejfölös galuska » Csángó galuska » Somlói galuska (U2) » Töpörtyűs galuska
» Somlói galuska2 » Galuska-levesbetét » Túrós galuska » Aranygaluska muffin
» Aranygaluska almapürével » Daragaluska/grízgaluska/ » Kapros, juhtúrós galuska » Darálthúsos galuska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.