Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos, sonkás saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
3 db tojás
200 g sajt
2 teáskanál mustár
20 g krémsajt
2 teáskanál bors
2 teáskanál só
2 db metélőhagyma
30 g sonka

Elkészítés:
Főzd meg a tojásokat keményre, majd hideg vízben hűtsd le, hogy a héja könnyen leváljon. Ha megpucoltad, vágd fel vékony szeletekre és tedd félre. A krémsajtot és a mustárt keverd össze, fűszerezd sóval és borssal. Morzsold közepes darabokra a sajtot és egyengesd össze a mustáros krémsajttal. A sonkát kockázd fel, majd vegyél elő egy lezárható edényt. Öntsd bele a tojást, a sonkát és a mustáros szószt. Tedd rá a tetejét, és jól rázd össze, hogy a krémsajt körülölelje a tojást és a sonkát. Ha ezzel elkészültél, tedd tányérra és, hogy teljes legyen a színkavalkád, szórd a tetejére a durvára vágott hagymát.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 339 kcal

A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos répasaláta » Tojásos-kapros csirkemell » Sonkás-sajtos kelkáposzta » Tojásos nyúl
» Sonkás nyári saláta » Káposztasaláta » Színes saláta » Tükörtojásos pirítós
» Dermesztett szárnyassaláta » Mézes alma saláta » Amerikai káposzta saláta » Tzatziki saláta, paleosan
» Káposzta saláta ananásszal » Svájci saláta » Mexikó csirkesaláta » Tejszínes-sonkás tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.