Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos sóskaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg sóskapüré (mirelit is jó)
4 tojás
4 dl tej
2 dkg vaj vagy margarin
1 evőkanál liszt
1 evőkanál ételízesítő por
ízlés szerint cukor vagy édesítő
1 dl tejföl
a tetejére pirított zsemlekocka

Elkészítés:
A vajat a liszttel habzásig hevítjük, majd felöntjük a közben megmelegített tejjel. Folytonosan kevergetve, kis lángon, 10 percig főzzük. Közben beleszórjuk az ételízesítőt. Ha már mártássűrűségű, belekeverjük a felengedett sóskapürét, és annyi vízzel egészítjük ki, hogy bő egy liter legyen. Felkeverjük és ismét felforraljuk.
A tojásokat egyenként kis tálkákba ütjük, ügyelve arra, hogy a sárgájuk egyben maradjon, majd beleengedjük a forrásban lévő levesbe egymás után mind a négyet. Öt percig nem keverjük meg! Ennyi idő alatt a tojások megkocsonyásodnak. (Ha megkeverjük, szétfolynak és gusztustalanul sűrű lesz a leves.) Ezután óvatosan megkeverjük.
Ízlés szerint cukorral vagy ételízesítővel ízesítjük. A leves akkor van készen, ha a tojások már láthatóan megszilárdultak.
A zsemlekockákat szárazon megpirítjuk, és a már elkészült, csészékbe adagolt forró leves tetejére szórjuk. A tejfölt ugyancsak elosztva, minden adagra rápöttyintünk egy-egy kanálkával.

Tanácsok:
Egyszerűen és gyorsan elkészülő, kellemesen pikáns leves.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes, tojásos karfiol » Spenótos-tojásos quiche » Tojasos kalacs » Tojásos saláta
» Tojásos rakottas » Tojásos répasaláta » Tojásos lencsesaláta » Tojásos puncs
» Tojásos borsó » Tojásos húskenyér » Egész tojásos majonéz » Tojásos paprika
» Tojásos alma » Tojásos sonkapástétom » Sóskaleves főtt tojással » Tojásos camembert krém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.