Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos tökfőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg gyalult tök,
3 db tojás,
3 evőkanál olaj,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 teáskanál pirospaprika,
só (ízlés szerint).

Elkészítés:
A tököt jól megsózzuk, és alaposan összekeverve állni hagyjuk fél óráig. Közben a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát a felforrósított olajon üvegesre fonnyasztjuk, majd a tűzről lehúzva belekeverünk egy evőkanál vizet. A levet eresztett, gyengén kicsavart tököt rátesszük a hagymás-paprikás olajra, fedő alatt, gyakori keverés közben puhára pároljuk. A tojásokat habosra felverjük, és a már puha főzelékhez keverjük. Ezután már csak addig hagyjuk a tűzön, amíg a tojás megkocsonyásodik.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos karfiol » Tojásos alma » Tojásos tonhal » Tojásos nokedli
» Kolbászos tojásos noki » Tojásos csörögefánk. » Tojásos káposztaleves » Tojásos dresszing
» Tökfőzelék kaprosan » Szalonnás-tojásos pite » Tojásos camembert krém » Tojásos paprika
» Gombás, tükörtojásos tarja » Tojásoskrém » Tojasos kalacs » Sajtos tojásos kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.