Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos vegyes saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
5 tojás,
1 kis fejes saláta,
1 fej lila hagyma,
1 cs. zöldhagyma v. snidling,
1 savanykás alma,
1 cs. hónapos retek,
2 dl kefir,
1 ek. olaj,
1 púpozott teáskanál mustár,
1-1 késhegynyi currypor és törött bors,
ízlés szerint kevés porcukor,
só.

Elkészítés:
Keményre főzzük és hideg vízbe tesszük a tojásokat, majd meghámozzuk. A megtisztított és finomra vágott zöldhagymát (zöldjével együtt), valamint a hajszálvékonyra karikázott lila hagymát megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk. A retket csíkokra reszeljük, a főtt tojást kis kockákra vágjuk. A salátát leveleire szedjük és összetépjük.

A mártáshoz mély tálban simára keverjük a kefírt a mustárt, a borsot, a curryt, a csipetnyi sót és cukrot. Az almát kicsumázzuk és héjastól apró kockákra vágva azonnal a mártásba keverjük. Ezután az összes feldarabolt nyersanyagot beleforgatjuk, óvatosan összekeverjük és lefedve 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vegyes friss saláta » Tojásos kelbimbó rakva » Tojás-sajt saláta » Tökehal saláta
» Frissítő saláta » Körte-camembert saláta » Téli zöldségsaláta » Svéd gombasaláta II.
» Madársaláta főtt tojással » Natúr gyümölcssaláta » Mecsek saláta » Jércemell -koktélsaláta
» Avokádós ráksaláta » Dermesztett szárnyassaláta » Majonézes káposztasaláta » Hamburgi gombasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.