Tutireceptek.hu fejléc

Tojással sűlt foszlós húsvéti kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 kemény tojás
1 mk. só
80 g vaj vagy margarin vagy sütőmargarin
50 g porcukor
2 tojássárgája
3,5 dl tej
30 g élesztő
500 g liszt
1 tojássárgája a kenéshez

Elkészítés:
A lisztet mélyebb tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a cukros, langyos tejben felfuttatott élesztőt, adunk hozzá még annyi lisztet, hogy galuska lágyságú legyen, tetejét megszórjuk liszttel, és kétszeresére kelesztjük kb 20 perc alatt. Hozzáadjuk a maradék tejet és cukrot, a tojássárgákat, a sót, jól összedolgozzuk, majd 2-3 adagban beledagasztjuk az olvasztott, de nem meleg vajat v. margarint vagy sütőmargarint. Ha már kétszeresére megkelt, lisztezett deszkán lazán átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, hengereket sodrunk belőle, megfonjuk. Vajjal v. margarinnal vagy sütőmargarinnal kikent kerek tortaformába kanyarítjuk úgy, hogy a végek a közepére kerüljenek. Letakarjuk, langyos helyen addig kelesztjük, amíg a tészta már majdnem a forma pereméig ér. Belenyomkodjuk a beolajozott, keskenyedő végén tojástűvel kiszúrt, -ez kerül felülre- kemény tojásokat, megkenjük a tésztát (a tojásokat nem), a tojássárgával, és előmelegített sütőben, erős tűzön, 200 fokon, 40-45 percig sütjük. A formában hagyjuk langyosra hűlni.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Puha Update1 mézeskalács » Uzsonnakrémek kalácshoz » Boci kalács » Töltött túrókalács
» Kakaós fonottkalács » Kakaós krémes kalács » Méteres fincsi kalács » Magyaros tojássaláta
» Sült paradicsom tojással » Ánizsos kalács » Húsvéti sárgatúró » Almás rakott kalács
» Almás, fűszeres kalács » Medvehagymás-sajtos kalács » Szirupos-mákos kalács » Foszlós kakaós kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.