Tutireceptek.hu fejléc

Tokaji csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
egy csirkemell filézve
fél zacskó mazsola
1,5 dl Tokaji aszú
1 dl tejszín

bors
1 tojássárgája
egy ek. méz
20 nagy szem szőlő
olaj

Elkészítés:
A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A szőlőszemeket kettévágjuk, kiszedjük a magokat. A mazsolát a borral összeforraljuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és a hússzeletek mindkét oldalát 3-4 perc alatt megpirítjuk. Alacsonyabbra vesszük a hőfokot, ráöntjük a boros mazsolát, még egy kevéske vizet, lefedve kb. 20 percig pároljuk. A tejszínt, a tojássárgáját és a mézet jól kikeverjük. A húsra rádobjuk a szőlőszemeket, ráöntjük a tejszínes keveréket is. Összeforraljuk, rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Főtt csirkemell fűszeresen » Csirkemell karfiolbundában » Csirkemell sajtmártásban » Tahiti csirkemell
» Rakott csirkemell gazdagon » Sült csirkemellfilé » Szegfűszeges csirkemell » Spenótos csirkemell
» Natúr sült csirkemell » Csípős csirkemellek » Kefires csirkemell » Majoránnás csirkemellfilé
» Mozzarellás csirkemell » Kukoricás csirkemell » Zöldborsós csirkemell » Hamis vadas csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.