Tutireceptek.hu fejléc

Tőkehal mustármártással recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
400 g tőkehalfilé
0.5 citromból nyert citromlé
1 evőkanál finomliszt
1 ek vaj
100 ml tej
100 ml habtejszín
1 ek mustár
1 ek kapor
0.5 teáskanál worcestershire-szósz
0.5 teáskanál fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint

Elkészítés:
A filéket megmossuk, szárazra itatjuk, esetleg kettévágjuk, majd a citromlével és a worcestershire-szósszal meglocsoljuk. Egy tűzállótálat kevés vajjal kikenünk.
A maradék vajat egy kisebb serpenyőben felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel és a tejszínnel, 2-3 percig főzzük. A mártáshoz keverjük a mustárt és a kaprot. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A halfiléket sózzuk, az előkészített formába tesszük, és megszórjuk a fűszerpaprikával. A mustáros mártást a filékre köré öntjük.
Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt készre sütjük.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tökehal saláta » Spagetti mustármártással » Tőkehalfilé sajttal » Párolt tőkehal spenótágyon
» Update 1 Tőkehalmáj-saláta » Harcsa mustármártással » Tőkehalmáj-saláta » Lazacos palacsinta
» Fokhagymás-kapros halfilé » Tonhal krém » Rántott busa » Fincsi halcsi
» Tejszínes sült halfilé » Tepsiben sült sajtos hal » Polip borraguban » Aranymakréla alufóliában


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.