Tutireceptek.hu fejléc

Tökéletes mézeskalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tökéletes mézeskalács
Szerző: Házisáfrány - 2011. december 1. csütörtök


500 gr liszt
250 gr méz
100 gr cukor
120 gr vaj
csipet sütőpor
1 tk vanília kivonat
2 tojássárga + 1 tojás a kenéshez
1 ek kakaópor, hogy szebb legyen a színe
1.5 tk fahéj
1 tk szegfűszeg
1 kk őrölt gyömbér
1 kk kardamom
Kevés szerecsendió és szegfűbors

A díszítéshez

2 tojásfehérje
300 gr porcukor
1 kk citromlé

Elkészítés:
Keverd a lisztet a cukorral, sütőporral, kakaóporral és fűszerekkel alaposan össze.
Melegítsd a mézed a vajjal, és ha a vaj már puha, öntsd lisztes keverékhez.
Add hozzá a két tojássárgát, majd gyúrd össze.
Pihentesd 1-2 órát, majd nyújtsd 4-5 mm vastag lappá, és szurkálj belőle formákat.
Kend meg a tetejét a tojással, majd 180 fokos sütőben süsd addig, míg enyhén el nem kezd barnulni.
Verd a fehérjéket a citromlével kemény habbá.
Szitáld bele a porcukrot, majd keverd jól össze.
Töltsd kicsi zacskóba és vágj az egyik sarkán minél kisebb lyukat.
Rajzold közbe a formákat, majd tedd langyos, 60 fokos sütőbe, hogy a cukormáz rászáradjon kb. 30 percre. Ha így szárad meg, nem fog leperegni róla.

Tanácsok:
Fűzz át rajta szalagot és akaszd a fára! :-)


A receptet beküldte: batarine


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» A tökéletes gofri » Mézeskalács 2 » Mézeskalács.... » Mézeskalács likőr
» Mézeskalácspuding » Mézeskalács (Kata-féle) » Pöti mézeskalácsa » Mézeskalács, cukormázzal
» Osztrák mézeskalácstorta » Azonnal ehető mézeskalács » Gyors és puha mézeskalács » A tökéletes daragaluska
» Mézeskalács ízű joghurt » Mézeskalács házikó kerttel » A tökéletes piskóta » Hagyományos mézeskalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.