Tutireceptek.hu fejléc

Tökfőzelék, a meleg nyárban hidegen recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
nagyobb zsenge tök,
vagy 1/2 kg. gyalult tök
egy evőkanál olaj
1 kiskanál piros őrölt paprika
1 kis evőkanál ecet
1 dcl. friss víz
1 csapott evőkanál liszt
friss! kapor
1 evőkanál tejföl

Elkészítés:
A makaróni méretüre gyalult tököt megsózott, felforrósított olajban egyszer-kétszer megkeverve pároljuk.
Vigyázzunk ne törjük össze a zsenge tököt.
Mielőtt teljesen átpuhulna hozzáadjuk az ecetet, majd utána a liszt és a deci víz vmint paprika keverékével besűrítjuk.
Mikor félig(!!!!) kihűlt hozzáadjuk a tejfölt és a feldarabolt kaprot.
Utána én úgy szeretem, hogy lehütjük, ( vízben állítva az edényt, utána hűtőbe téve, kb. fél órára), majd onnan kivéve tálalom.
Nagyon finom és hűsítő feltét nélkül, vagy feltéttel pl. úgy,hogy mellé frissen sütött csirkeméllé tálaljunk.
De az utóbbi a szabadon választott kategória.
A lényeg a finom, hideg hűsítő tökfőzelék.
Melegen ajánlom mindenkinek:))))) DDDDD

Tanácsok:
Jó étvágyat kívánok!





utóirat, mint megjegyzés , a kalória, zsír szénhidráttartalom, csak a főzelékre vonatkozik!

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 60 kcal
Szénhidráttartalom: 6 gramm
Zsírtartalom: 12 gramm

A receptet beküldte: M. Monroe


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsánleves hidegen » Melegszendvics 2 » Paradicsomos tökfőzelék » Meleg Padlizsánkrém
» Kiadós meleg szendó » Savanyúság hidegen! » Almás melegszendvics » Serpenyős melegszendvics
» Meleg spárgasaláta » Diétás tökfőzelék » Borjúnyelv hidegen » Húsos melegszendvics
» Rakott melegszendvics » Melegszenyakrém:) » Tojáskrémes melegszendvics » Fimo tökfőzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.