Tutireceptek.hu fejléc

Tökpörkölt recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
Spárgatök
Vöröshagyma
Fokhagyma
Zöldpaprika
Paradicsom
Só,
Bors
Őrölt pirospaprika
Zsiradék

Elkészítés:
A tököt a szokásos módon megtisztítjuk. A vöröshagymát kevés zsiradékon sóval pirítani kezdjük, közben a zöldpaprikát apró kockára vágjuk, s a piruló hagymához adjuk. A tököt kb. másfél centis kockákra daraboljuk, s a készülő pörköltalaphoz adjuk. Egy paradicsomot is apró kockákra vágunk, és a készülő ételhez adjuk. Szükség szerint kevés vizet is adjunk hozzá. Borssal, fokhagymával, őrölt pirospaprikával fejezzük be a fűszerezést. Elég gyorsan elkészül. Figyeljünk rá, hogy ne főzzük péppé a tököt. (Természetesen egyéb kedvenc, ideillő fűszereinket is használhatjuk. Érdemes kísérletezni.)
Az ételtársításra figyelő étkezéskor (90 napos diéta esetén is) zöldségnapon (keményítőnapon) főtt krumplit, tésztanapon (szénhidrátnapon) tarhonyát vagy nokedlit adhatunk mellé. Ehetünk hozzá bármilyen - pörkölthöz illő - salátát, savanyúságot is. Ezzel is javítjuk az egy étkezésen belül a semleges zöldségek arányát.


A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ételízesítő háztájiból » Spárgatál » Borsós egytál » Répás hússal töltött burgonya
» Gombafánk » Sajtos rakott cukkini » Zöldség saláta » Sóska télire
» Paradicsomos burgonya sütve » Kukoricasaláta-kocsonya » Labdacs » Parajkrokett gombával
» Aloo gobi » Sajtos tejfölös burgonyakrém » Üvegtálas réteges mexikói » Burgonyával rakott cukkini


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.