Tutireceptek.hu fejléc

Toledói töltött csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csirke,
2 narancs,
2 alma,
2 zsemle,
3 dl tej,
só,
gyömbér,
5 dkg mazsola,
1 tojás,
3 dkg vaj,
1 csipetnyi majoránna,
törött bors,
pirospaprika.

Elkészítés:
A csirkéket kívül-belül bedörzsöljük sóval, borssal, majoránnával, pirospaprikával. Meghámozzuk, és kockára vágjuk a narancsokat, és az almákat elkeverjük 2 dl tejben áztatott zsemlével, a mazsolával 1 tojással, sóval, kevés gyömbérrel.
A csirke hasüregébe töltjük, a nyílást lezárjuk. Mély tűzálló tálba tesszük, öntünk alá 1 dl bort 1 dl vizet. Leöntjük forró vajjal, a tálat lefedve sütőben takaréklángon puhára pároljuk.

Időközben sokszor meglocsoljuk saját levével. Ha már kezd puhulni, levesszük a fedőt, megkenjük vajjal, és pirosra sütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög csirkecombok » "lábatlan csirke" » Fűszeres csirkemell » Török csirkemell saláta
» Triplán fűszeres csirke » Rántott csirkecombfilé » Bundás csirkecombok » Csirkemell pörkölt
» Provence-i csirketál » Dióban sült csirkecomb » Csirkecomb kertészné módra » Brokkolileves csirkemájjal
» Csirkemáj angolszalonnával » Indiai csirkeleves » Chilis-szójás csirkemell » Almás sült csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.