Tutireceptek.hu fejléc

Töltött alma (nagymamám receptjeiből) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 közepes alma
4 dkg dió
2 kávéskanál baracklekvár
1 dkg vaníliás cukor
1/2 közepes citrom
1 mokkáskanál rumaroma
1 tojásfehérje

Elkészítés:
Az almát megmosuk,magházát kiemeljük.Nem szükségesz meghámozni,csak ha betegnek,vagy kényesebb személynek készítjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük,óvatosan összekeverjük a darált dióval,baracklekvárral,vaníliás cukorral,rumaromával,a citrom reszelt héjjával és pár csepp citromlével.Az almákat megtöltjük és a tetejét egy pár szem durvára vágott dióval díszítjük.Előmelegített sütőben kb 15-20 percig sütjük.
Hidegen,vanília öntettel tálaljuk.


A receptet beküldte: csiga4dada


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás töltött tojás » Töltött parika 90 naposra » Körözöttel töltött paprika » Töltött karfiol
» Töltött bundás kenyér » Töltött ropogós pogácsák » Töltött csiga másként » Töltött narancs
» Töltött kelkáposzta » Csirkemájjal töltött karaj » Töltött káposzta Ági módra » Mustáros töltött pecsenye
» Töltött húsos kifli » Nyírségi töltött karaj » Pirogi/nagymamám módra/ » Töltött cukkini gazdagon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.