Tutireceptek.hu fejléc

Töltött bárány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 egész bárányszegy
1 db zsemle
1 kanál zsemlemorzsa
2 dkg vaj
5 dkg húsos szalonna
2 db kemény tojás
2 db nyers tojás
0.5 csokor vagdalt zöldpetrezselyem
só, bors, reszelt szerecsendió, kakukkfű, liszt, piros paprika és zsír

Elkészítés:
A bárányhúst alaposan bedörzsöljük egészen finomra vágott mentalevelekkel, majd néhány órán keresztül tejbe áztatjuk. Kivesszük a tejből, megtöröljük, majd annak érdekében, hogy a tölteléknek helyet csináljunk, szétnyitjuk. A töltelékhez a zsemlét beáztatjuk vízbe, miközben a zsemlemorzsát vajban rózsaszínűre pirítjuk.
Összekavarjuk az apróra vagdalt szalonnával és kemény tojásokkal, a kicsavart zsemlével, a nyers tojásokkal és ízlés szerint a fűszerekkel. A nyílást bevarrjuk vagy befűzzük.
A húst egy lábasba tesszük, forrásban levő vizet öntünk rá. Pár perc múlva kivesszük, szárazra töröljük, behintjük liszttel és piros paprikával és közben fehérborral locsolgatva megsütjük, zöldségraguval tálaljuk.


A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Toledói töltött csirke » Erdélyi töltött csirke » Töltött burgonya májjal » Fincsi töltött tök
» Amerikai töltött csirke » Bárányrakottas » Sonkás töltött tojás » Májkrémmel töltött fánk
» Sajttal töltött húsgombóc » Töltött piskóta » Túróval töltött fánk » Nyári töltött cukkíni
» Gombával töltött karaj » Töltött sajtos kifli » Húsos töltött gomba » Grillázzsal töltött ostya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.