Tutireceptek.hu fejléc

Töltött burgonya savanyú káposzta ágyon recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
6-8 nagyobb burgonya
2 dl főzőtejszín
50 dkg darált hús
2 gerezd zúzott fokhagyma

bors
csipet köménymag
1 tk fűszerpaprika
fél fej vöröshagyma apró kockára vágva
1 tojás

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, ketté vágjuk, a közepüket kivájjuk, majd egy picit megsózzuk.
A darált húsba belekeverjük a fokhagymát, a sót, a borsot, a köménymagot, a fűszerpaprikát, a vöröshagymát és a tojást. Ezzel a masszával töltjük meg a kivájt burgonyát.
Ha nagyon savanyú a káposztánk, akkor kimossuk, majd a tepsibe tesszük és ráöntjük a tejszínt. Ráültetjük a burgonyákat, majd ráöntünk egy kicsi vizet, annyit, hogy a káposztát ellepje.
Lefedjük alufóliával és 180 fokos sütőben addig pároljuk, amíg a krumpli meg nem puhul (kb. 40 perc). Ekkor levesszük róla a fóliát és készre sütjük.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Májjal töltött karaj » Töltött sajtgolyó » Böjti burgonyaleves » Töltött olasz tésztahajók
» Burgonyafasírt » Savanyú csirkezúza » Francia burgonya másképp » Bajor rakott burgonya
» Amerikai töltött tojás » Káposztás kifli » Töltött vaniliás kifli » Töltött pulykatekercsek
» Rántott kelkáposztám » Töltött tintahal » Csokis burgonyatorta » Töltött ostya II.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.