Tutireceptek.hu fejléc

Töltött cékla recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8 közepes cékla
10 dkg krémsajt
1 dl majonéz
1 dl tejföl
2 ek.torma
1 evőkanál apróra tört cérnametélt
1 cs.snidling
2 gerezd fokhagyma
só, bors

Elkészítés:
A céklákat kuktában puhára párolom, 2 dl vizet aláöntve. Meghámozom és kivájom a közepét úgy, hogy 1 cm-es fala maradjon.
A metéltet megfőzöm és leszűröm. A majonéz felét elkeverem a tejföl felével, hozzáadom a tormát, a krémsajtot és az apróra vágott céklaforgácsot. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával és a finomra vágott snidling felével fűszerezem, végül a kihűlt tésztát is belekeverem.
A céklákat jól megpúpozva megtöltöm és tálra helyezem. A megmaradt majonézt, snidlinget a tejföllel elkeverem és rálocsolom a tetejére.


A receptet beküldte: andland


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött banán » Töltött, rántott gomba » Töltött ropogós pogácsa » Cékla-alma-hagyma saláta
» Hamis töltött karalábé » Csirkemájjal töltött karaj » Tegnapi töltött cukkinim » Túróval töltött uborka
» Almás céklasaláta » Töltött sült kifli » Libamájjal töltött fürj » Töltött lángos
» Sokadik töltött csirkecomb » Töltött ostya » Hortobágyi töltöttpaprika » Sajttal töltött falatkák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.