Tutireceptek.hu fejléc

Töltött cukkíni egyszerűen recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Konzerv löncshús, bors, majoranna, kevés rizs, pár csík füstöltszalonna, fokhagyma, vöröshagyma, pici olaj, sajt.

Elkészítés:
A cukkínit megmossuk félbevágjuk és a puha magvas részét kikaparjuk, majd megpároljuk vegetás vízben. Míg elkészül, addig a tölteléket összeállítjuk. A konzervhúst villával összetörjük, bors, majoranna reszelt hagyma és fokhagyma kerül bele (só nem szükséges, mivel a hús elég sós) és kihűlt főtt rizs. Jól összekeverjük. A kissé kihűlt cukkínit borssal belül bekenjük és beletöltjük az előzőekben elkészített húspépet. Az elsimított hús tetejére vékony szelet füstölt szalonna kerül és 1-2 gerezd fokhagyma. Olajozott sütőedénybe tesszük és kipirítjuk, mielőtt kivennénk sajtot reszelünk a tetejükre és még azt is megpirítjuk. Köretnek sóban főtt burgonya a legjobb, mivel a kisült zsiradékot könnyen felszívja.

(mennyiségek a cukkíni nagyságától függ és a tölteléket a belekerülő rizs mennyiségével szaporíthatjuk. Hidegen is kenyérrel nagyon finom..)


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csángó gulyás egyszerűen » Töltött pizza. » Mediterrán töltött kenyér » Töltött párizsi
» Sajtos cukkinifasírt » Rákos-cukkinis tészta » Töltött olajbogyók » Töltött palacsintafelfújt
» Cukkini paprikás » Töltött ropogós pogácsa » Töltött pulyka Éva módra » Cukkinis-paprikás hús
» Cukkinileves fogyizóknak » Cukkini röszti » Cukkinis rakottas » Töltött fogoly


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.