Tutireceptek.hu fejléc

Töltött káposzta füstölt hússal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
30 dkg füstölt darált sertéshús (csülök, tarja, comb, oldalas)
10 dkg füstölt szalonna
1 közepes fej hagyma
1 kg savanyú káposzta
12-15 db savanyított káposztalevél
40 dkg darált sertéshús (comb vagy lapocka)
1 tojás
15 dkg kerek szemű rizs
1+1 kávéskanál pirospaprika
2 evőkanál olaj/zsír
2 dl tejföl

Elkészítés:
Szűrőtálba tesszük a savanyú káposztát, kissé kimossuk, és lecsepegtetjük. A káposztaleveleket széthajtogatjuk, vastag levél erükről levágjuk a domborulatot.
A töltelékhez a szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, kissé hűlni hagyjuk, majd a darált húshoz adjuk. Összedolgozzuk a tojással, a rizzsel, 1 kk. pirospaprikával, ízlés szerint sóval és borssal. Arányosan elosztjuk a káposztaleveleken, amelyeket nem túl szorosan feltekerünk., beletesszük a savanyú káposzta felét, a tetejére helyezzük a töltött káposztákat, majd betakarjuk a maradék savanyú káposztával.,fórro vizzel felöntjük amig ellepi a káposztát,és mérsékelt tűzön, fedő alatt, az egészet puhára pároljuk. Óvatosan emeljük ki a töltelékeket a káposztából. Tálaláskor megöntözzük tejföllel, és petrezselyemmel, paprika- vagy pirított szalonnadarabkával díszíthetjük.

Tanácsok:
Munka: kb. 1 óra
Fözés kb 2-3 óra


A receptet beküldte: cicumaci


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Serpenyős káposzta I. » Egyszerű töltött tojás » Töltött bundás kenyér » Sütős káposzta
» Töltött zöldsaláta » Gombás töltött tök » Töltött mézes » Gombás töltött cukkini
» Spenót darált hússal » Bográcsos székelykáposzta » Rakott édes-káposzta » Töltött vaniliás kifli
» Káposztával töltött dagadó » Tojásos kelkáposzta » Bécsi töltött fánk » Töltött alma egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.