Tutireceptek.hu fejléc

Töltött káposzta szabolcsi módra recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Töltelékhez:
0,5 kg darálthús(dagadó)
izlés szerint füstölthús(füst.tarja)
0,25 kg rizs
paradicsompüré ( 2 dl)
vöröshagyma
zöldpaprika
fokhagyma
bors, só
őrölt pirospaprika

töltéshez ,puhalevelű káposzta

Elkészítés:
A füstölthúst ,darálthúst rizset összekeverem .
A zöldpaprikát(csípős)vöröshagymát ,fokhagymát apróra vágom ,hozzáadom.
Izlés szerint sózom ,borsozom,színezem piros őrölt paprikával.
Jól összedolgozzom,tehetünk hozzá kevés sült olajat .Félretesszük,had érlelődjenek össze az ízek.

Káposztának kivágjuk a torzsát ,enyhén ecetes sós vízben megabároljuk.(kicsit főzni ,épp hogy puha legyen)

Levágjuk a vastag ereket a levélről.
Ketté vagy négyfelé szakítjuk attól függ,hogy mekorra káposztát töltünk.

Főzőedény aljára tesszünk keves apróra vágott káposztalevelet.Erre szép sorjába rakjuk a megtöltött káposztát.
Ráöntjük a paradicsompürét,megfőzzük.

Tanácsok:
Kelkáposztába is tölthetjük a tölteléket.
Készithetünk hozzá paradicsom káposztás szószt(olyan mint a főzelék cukorral ízesítve) tálaláskor ráöntjük.
Tejföllel is nagyon finom.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Almáspite2oo2


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Székenykáposzta » Erdélyi rakott káposzta » Saláta Andi módra » Kukoricás káposzta
» Káposztás burgonyafelfújt » Székelykáposzta mifelénk » Gombával töltött tök » Töltött dagadó 2
» Gyömbéres káposztás csirke » Tárkonyos lucskoskáposzta » Töltött bundáskenyér » Töltött fánk
» Töltött kelkáposzta » Túróval Töltött Zsemle » Káposzta saláta egyszerűen » Savanyú káposzta almával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.