Tutireceptek.hu fejléc

Töltött mángold recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg mángold
35 dkg darált sertéshús
10 dkg főtt barna rizs
2 evőkanál olaj
1 db tojás
2 dl tejszín vagy tejföl
2 evőkanál finomliszt
tej

őrölt bors
olaj

Elkészítés:
A darált húst a főtt rizzsel, a tojással, sóval meg borssal összedolgozzuk, és 8 részre osztjuk.

Mindegyik gombócot mángoldlevelekbe burkoljuk.

A maradék megtisztított mángoldot laskára vágjuk, és forró olajba rakjuk. Megsózzuk, és amikor levet ereszt, a töltelékeket egymás mellé belehelyezzük.

Fedő alatt, lassú tűzön fél óráig pároljuk, majd kiszedjük. A visszamaradt, vágott mángoldot a liszttel simára kevert tejszínnel besűrtjük, turmixoljuk, és ha szükséges, kevés tejjel hígítjuk.

A töltelékeket belerakjuk, és még egyszer átforraljuk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztával töltött dagadó » Hússal töltött cannelloni » Töltött cékla » Töltött kiwi
» Gombával töltött kellevél » Sajttal töltött húsgombóc » Gombával töltött tök » Rántott töltött máj
» Töltött kelkáposzta » Töltött sajtos kifli » Mángoldos krumplis köret » Töltött szőlőlevélkék
» Töltött burgonyák » Töltött tojás paleosan » Zöldséggel töltött dagadó » Töltött sütőtök


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.