Tutireceptek.hu fejléc

Töltött padlizsán recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
kb. 8 db kisebb padlizsán
40 dkg darált pulykahús
1 olasz sürített paradicsomkonzerv
oliva olaj
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
bors, só, reszelt parmezán

Elkészítés:
A padlizsánokat félbevágjuk, (miután megmos, szára levág) és a húsát késsel ügyesen a héja mellett 1 cm-vel körben kivágjuk. Ezeket fogjuk megtölteni, a kivágott belsejét kockára vágjuk, bele egy tálba. Serpenyőben olajat melegítünk rá az apróra vágott hagyma megpirít, majd rá a husit. Miután átfehéredett, rádobjuk a padlizsánkockákat, hozzáadjuk a paradicsompürét, fokhagymát préselve só, bors. Félkészre pároljuk. Tehetünk már ebbe is némi parmezánt. Kiolajozunk szilvia papírtörlő segítségével egy nagy tepsit. Beleültetjük a padlizsánokat, amelyeknek a belsejét sóztuk, borsoztuk. Megtöltjük a husis töltelékkel és alufóliával letakarva kb. 40 percig sütjük 200 fokon. Majd fólia levesz, parmezánnal megszórjük és kb. még 10 percig pirítjuk.

Tanácsok:
Aki szereti mozarellával is isteni a tetején :)

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: kevés kcal

A receptet beküldte: pierrot


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött káposzta. » Töltött csillagtök » Húsos, rakott padlizsán » Töltött sertésborda
» Fonott, töltött kalács » Töltött krumpli » Libamájjal töltött fürj » Lecsófészek padlizsánon
» Padlizsános pite » Sajttal töltött alma » Zöldséggel töltött dagadó » Túróval töltött paradicsom
» Töltöttkáposzta másképpen » Sült töltöttpaprika » Palacsinta padlizsánnal » Töltött gombafejek II.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.