Tutireceptek.hu fejléc

töltött pisztráng, több szósszal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
Egy szép nagyobb db. pisztráng (természetesen ízlés szerint más hal is lehet)
2 db zsemle,20 dkg darált sonka, 1 egész tojás, pirított fenyőmag (csapott evőkanálnyi), só, őrölt fehér bors, petrezselyem .
A tejben áztatott és kinyomkodott zsemléket összekeverjük a többi hozzávalókkal éa a hal belsejéba töltjük. Kívülről a halat írdaljuk, sózzuk és 1/2 zsemlére állítva, sütőben sütjük. (A sütési idő a hal nagyságától függ, kb 20 perc)
Kapros szósz: 1 pohár joghurtot kikeverünk 1 egész reszelt, édeskés almával, borsozzuk.
Paradicsomos szósz: olivaolajon fonnyasztunk 2-3 gerezd tört fokhagymát, póréhagymát és felengedjük sűrített paradicsomlével.(Olasz gyártmányú a legjobb, mert nem tartalmaz tartósítószert), végül apróra vágott petrezselymet teszünk bele. Jó étvágyat kíván Mamácska

Elkészítés:
Bocs, egy sorral feljebb írtam az elkészítést.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 400 kcal
Zsírtartalom: kevés gramm

A receptet beküldte: mamácska

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött paradicsomgombák » Gombócos töltött káposzta » Erdélyi töltött paprika » Borsóval töltött karaj
» Péter töltött káposztája » Batániai töltött paprika » Töltöttkáposzta » Sonkával töltött padlizsán
» Töltött májas tojások » Almával töltött fácán » Juhsajttal töltött paprika » Tonhallal töltött paprika
» Töltött sült alma » Túróval töltött fánk » Joghurttorta eperszósszal » Töltött tojás sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.