Tutireceptek.hu fejléc

Töltött pulykatekercsek recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
• 4 szelet pulykamell
• 1 csokor friss, vegyes zöldfűszer
• 3 gerezd fokhagyma
• 8 evőkanál olaj
• 2 doboz konzerv paradicsom
• 2 fej vöröshagyma
• 1 teáskanál cukor
• 8 szelet füstölt szalonna
• 20 dkg juhsajt
• 1 dl tejszín
• só
• bors

Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk és félbevágjuk. Hat evőkanál olajjal, sóval, borssal elkeverjük a megmosott és felaprított fűszernövényeket, valamint a meghámozott és összezúzott fokhagymát. Ezzel a keverékkel megkenjük a hússzeleteket, majd összehajtjuk őket. A paradicsomot lecsepegtetjük, és nagy darabokra vágjuk. A vöröshagymát meghámozzuk és felkockázzuk. A maradék olajat egy lábosban felforrósítjuk, megpirítjuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és sóval, borssal, cukorral ízesítjük. A hússzeleteket széthajtjuk, rájuk fektetünk 1-1 szelet szalonnát. A juhsajtot vékonyan felszeleteljük, és elosztjuk rajtuk. A húst óvatosan feltekerjük, és fanyársakkal megtűzzük. A paradicsommártást római vagy jénai tálba töltjük, és beletesszük a pulykaroládokat. Végül lezárjuk a tálat, és 220 fokos sütőben egy órán átsütjük a húst. Aztán levesszük a tál tetejét, és mindegyik tekercsre egy kevés tejszínt öntünk, majd 10 perc alatt készre sütjük az ételt.

Elkészítési idő: 120 perc
Kalóriatartalom: 530 kcal

A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött csülök hidegen » Sonkás töltött krumpli » Cukkini töltött » Tojással töltött borda
» Erdélyi töltött káposzta » Töltött karalábé » Sajttal töltött falatkák » Töltött tök szalonnán
» Töltött sonka » Májjal töltött karaj » Besztercei töltött liba » Gombával töltött karaj
» Töltött-rántott sajt » Töltött paprika hús nélkül » Töltött fasírozott » Töltött fasírt sonkával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.