Tutireceptek.hu fejléc

Töltött, tepsiben sült krumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
krumpli,
olaj,
só,
hagyma,
sajt,
szalonna,
sonka,
kolbász.

Elkészítés:
A közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.

A krumpliszemeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.

Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk sós étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon. A krumplik tetejét is megsózzuk.
A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. A sütési idő kb 35-40 perc, de függ a krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is.
A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna- és sonkaszeleteket, kolbászkarikákat rakunk. A megtöltött krumplikat még tíz percre visszatoljuk a sütőbe.

Tanácsok:
Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom.
Salátával kínáljuk.


A receptet beküldte: minerva223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túróval rakott krumpli » Besameles újkrumpli » Svéd krumpli » Afrikai harcsa tepsiben
» Francia tepsis krumpli » Töltött cukkíni.... » Fetával töltött csirkemell » Töltött burgonya májjal
» Töltött hal Karcsi módra » Bundás sült krumpli » Töltött csirkecomb sajtal » Bolognai töltött cukkini
» Hideg töltött saláta » Kapros csőben sült krumpli » Tejszínes-tepsis krumpli » Ardói töltött karaj.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.