Tutireceptek.hu fejléc

Töltött tojás recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
Tojás
Vaj
Májkrém
Mustár,
só,
bors
Petrezselyemzöld
Tartármártás
Franciasaláta.

Elkészítés:
Személyenként 1-2 tojást keményre főzünk, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk. Sárgájukat óvatosan kiemeljük, és mély tálba gyűjtjük, a tojásfehérjéket külön tálra rakjuk. A tojássárgájákat villával finomra összetörjük.

Minden tojássárgájához 1 kiskanál vajat számítva, egy kiskanál májkrémmel, mustárral, sóval, borssal finomra vagdalt petrezselyem zölddel, habosra keverjük. A tölteléket kiskanál segítségével, a tojássárgáják helyére betöltjük.

Tanácsok:
A tojásokat tálalhatjuk önmagukban, tartármártással leöntve, vagy franciasaláta ágyra fektetve, hideg sült, vagy pástétom köré rakva.


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött burgonya tojással » Cukkínis tojásrántotta » Andi tojás pástétomja » Zöldbab tojásmártással
» Húsvéti-tojás torta » Áfonyával töltött alma » Tojáskrokettek » Töltött zeller
» Tojásfelhő leves » Sütőtöksaláta tojással » Zsidó hagymás tojás » Ünnepi töltött pulyka
» Töltött pulykatekercsek » Tojásos kenőmájas » Tojásos-padlizsános lecsó » Töltött kacsacomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.