Tutireceptek.hu fejléc

Töltött tojás - Kaszinótojás recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
8 személyre:
8 tojás
1 evõkanál szardella-paszta
1 evõkanál mustár
2 evõkanál tejföl
2 dl tartár mártás

bors

Elkészítés:
A tojásokat keményre fõzzük, hideg vízzel le kell hûteni és a héjától megszabadítani. A sárgáját kivesszük (úgy, hogy a tojás alsó, szélesebbik felérõl egy szeletet levágunk), majd villával összetörjük. Hozzáadjuk a szardellapasztát, mustárt, tejfölt, borsot, sót. A jól kikevert krémet a tojásfehérjék üregébe töltjük és a megtöltött tojásokat salátára téve, tartármártással nyakonöntve kínáljuk.

Tanácsok:
Lehet úgy is, hogy egyszerûen ketté vágjuk a tojást és mind a 2 felét megtöltjük.

Az egyszerûbb változat az, hogy a kikapart sárgáját pástétommal/májkrémmel/ keverjük össze, majd simán majonézzel öntjük le. Díszíteni petrezselyemlevelekkel, paprikÎval lehet. Szerintem ennek az ételnek is csak a fantázia és az ízlés szabhat határt.


A receptet beküldte: tigirl18


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sertésnyelv tojással » Töltöttkáposzta » Tojásos-gombás tekercs » Tojásos virsli
» Töltött mézes » Hússal töltött gombafejek » Répás-tojásos saláta » Töltött banán
» Túrós töltött karalábé » Túróval töltött paradicsom » Tojás mártás » Tojások sajtos tésztában
» Tojástekercs » Töltött cukkini paleósan » Tojásos burgonya leves » Töltött káposzta -nálunk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.