Tutireceptek.hu fejléc

Töltött tök .. recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg tök
40-50 dkg darált sertéshús
1-2 tojás
1 zsemle
1 dl tej
2-3 dkg vaj
1 csomó petrezselyem
bors

(csontleves)
(kapormártás)

Elkészítés:
A megmosott tököt hámozzuk meg, hosszában vágjuk ketté, a magjait (a szivacsos állománnyal együtt) kaparjuk ki, s a fél tököket kívül belül sózzuk meg. A zsemlét 1-2 percre áztasd be a tejbe, majd csavarjuk ki, s dolgozzuk össze a darált hússal, a tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, s közben sózzuk, borsozzuk is a tölteléket. A masszát töltsük a fél tökökbe, majd azokat tegyük kivajazott tepsibe, öntsünk alájuk egy kis vizet (ha van, inkább csontlevet), s forró sütőben lefedve pároljuk, amíg a tök meg nem puhul. Ha kész, öntsük le kapormártással, s még néhány percre - immár fedő nélkül - tegyük vissza a forró sütőbe. (Általában párolt rizzsel szokás tálalni.)


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött csiga másként » Töltött szűzpecsenye » Baconnal töltött lángos » Töltött karaj liza módra
» Olasz töltött paradicsom » Sajttal töltött krumpli » Sonkás töltött tojás » Csornai töltött paprikás
» Répás, töltött csirkecomb » Falusi töltött zsemle » Töltött fogoly » Töltött padlizsán bundában
» Túróval töltött narancs » Töltött paradicsompaprika » Tojással töltött karalábé » Töltött hagymacsónakok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.