Tutireceptek.hu fejléc

Tonhal sajttal és gombával recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
50 dkg tonhal,
bors,
liszt,
vaj,
vöröshagyma,
20 dkg gomba,
1 gerezd fokhagyma,
1/2 csomó zöldpetrezselyem,
2 dkg paradicsompüré,
12 dkg reszelt sajt,
só.

Elkészítés:
A tonhalszeleteket megsózzuk, enyhén megborsozzuk, majd lisztbe mártva mindkét oldalát elősütjük.
Tűzálló tálat kivajazunk, benne a tonhalszeleteket egymás mellé fektetjük.
Vajat hevítünk, beletesszük a finomra megvágott vöröshagymát, amikor a hagyma üvegesre pirult, hozzáadjuk a szeletelt gombát és megpirítjuk. Sóval, törött borssal, zúzott fokhagymával, vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, majd kevés paradicsompürét hozzátéve kevés ideig tovább pirítjuk.
Az így elkészített ragut a halszeletekre halmozzuk, meghintjük reszelt sajttal és olvasztott vajjal meglocsoljuk.
Sütőben pirosra sütjük.
Rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sütőtökkrémleves sajttal » Csirkemell sajttal » Csicsóka gomolyasajttal » Gombával töltött tojás
» Falatkák kétféle sajttal » Krémsajttal töltött gomba » Tonhal parmezánnal » Gombával rakott karalábé
» Tonhalas-zelleres krém » Tonhalkrémes szendvics » Gyors tonhalas spagetti » Tonhalsaláta
» Sajttal töltött kiflik » Gulyásleves gombával. » Sajttal töltött krumpli » Avokádós-diós-tonhal snack


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.