Tutireceptek.hu fejléc

Tonhalas makarónisaláta recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 db tonhalkonzerv
25 dkg makaróni
1 doboz tejföl
2 tojás
mustár
olaj
1 fej vöröshagyma


Elkészítés:
Megfőzzük a makarónit. Amíg puhul, elkészítjük a krémet. Egy nagy habüstben hamis majonéz alapot készítünk: 2 tojássárgájához hozzáadunk egy evőkanálnyi mustárt, majd olajat csurgatunk hozzá, miközben kézi habverővel folyamatosan kevergetjük. Ha elkészültünk a krémmel, beleöntjük a tejfölt, hozzákanalazunk 1 konzervnyi tonhalat Szeletekre vágjuk a vöröshagymát. Megsózzuk és pár perc után kinyomkodjuk belőle a levét. Ha kész, ezt is hozzáadjuk a mártáshoz. A makarónit leszűrjük, és pár percnyi hűlés után (amikor már nem forró a tészta) belekeverjük a mártásba, majd 1 órára félretesszük pihenni, hogy a tészta teljesen átvegye a mártás ízét. Tálalásnál villa segítségével kis halmokat készítünk a tésztából és a tetejükre púpozzuk a megmaradt halkonzervet.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tonhalas szendvicstorta » Tonhalas-kukoricás lepény » Tonhalas burgonyasaláta » Tonhalas spagóca
» Tonhalas tésztasaláta » Tonhalas rizssaláta » Tonhalas tészta » Tonhalas kagylótészta
» Olasz tonhalas tészta » Avokados-tonhalas tortilla » Tonhalas tésztasaláta 2 » Tonhalas sajtkrémes krém
» Tonhalas penne » Tonhalas pite » Egyszerű tonhalas sushi » Tonhalas szendvics


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.