Tutireceptek.hu fejléc

Tonhalas-paradicsomos tésztasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
25 dkg penne
30 dkg elősütött tonhal vagy jó minőségű konzerv
25 dkg cseresznyeparadicsom
10 dkg magozott fekete olívabogyó
1 kis csokor friss bazsalikomlevél

Az öntethez:
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál só
bors ízlés szerint

Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson előírtaknak megfelelően al dentére főzzük. Amíg a tészta fő, a paradicsomokat félbe- vagy negyedekbe vágjuk, a bazsalikomleveleket nagyobb darabokra tépkedjük, a halat villával kisebb falatokra választjuk szét. Az öntet hozzávalóit csavaros tetejű üvegbe kanalazzuk, alaposan összerázzuk.
A tésztát leszűrjük, a főzőlevéből 2 kanálnyit visszatartunk, ezt hozzákeverjük a dresszinghez. Nagy tálra halmozzuk a tésztát, hozzáadjuk a többi előkészített hozzávalót, az öntettel meglocsoljuk; tálalás előtt 25-30 percig a hűtőszekrényben tároljuk.


A receptet beküldte: Adlene


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Toscana tésztasaláta » Csirkés tésztasaláta » Fantasztikus tésztasaláta » Túrós sajtos tésztasaláta
» Szőlős-sonkás tésztasaláta » Gombás sonkás tésztasaláta » Tésztasaláta » Gombás tésztasaláta
» " Isteni" Tésztasaláta » Spenótos tésztasaláta » Kínai tésztasaláta » Kukoricás tésztasaláta
» Tonhalas tésztasaláta 2 » Tésztasaláta csőtésztából » Zöldfűszeres tésztasaláta » Színpompás tésztasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.