Tutireceptek.hu fejléc

Tonhalgombócok tejszínes kapormártással recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
40 dkg tonhal
2 dl tejszín
2 db tojásfehérje
3 g őrölt fehér bors
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
5 dkg vöröshagyma
1 dl fehérbor
5 g zsályalevél
4 dkg vaj
4 dkg liszt
1 csomó kapor
1/2 citrom
2 dkg cukor


Elkészítés:
A tonhalat ledaráljuk és összekeverjük 1/2 dl tejszínnel és a tojásfehérjékkel. Őrölt fehér borssal, sóval ízesítjük, majd egyforma nagyságú gombócokat formálunk belőle. Zöldséges, fehérboros, hagymás zsályával ízesített főzőlevet készítünk és a gombócokat beletéve nem erős tűzön 20-25 percig főzzük. A vajból és a lisztből világos vajas rántást készítünk, beletesszük a finomra vágott kaprot, majd kb. 2 dl halfőzőlével felengedve néhány percig forraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, citromlével és cukorral ízesítjük. A halgombócokat a tejszínes kapormártással leöntve tálaljuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes málnakrémleves » Sonkás tejszínes tészta » Tejszínes csirkemell » Tejszínes-gombás szósz
» Tejszínes-csokis piskóta » Tejszínes pulykahús » Tejszínes-gyümölcsös rizs » Tejszínes pulyka fasírt
» Tejszínes csirkés penne » Tejszínes-túrós sütemény » Mézes - tejszínes torta » Marhahús kapormártással
» Cukkinis-tejszínes ragu » Forró tejszínes csoki » Tejszínes zöldborsóleves » Tejszínes, epres fánk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.