Tutireceptek.hu fejléc

Tonnhal Körtepürével recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
4 tonhal szelet
4 körte
1 vöröshagyma
1 répa

1 kiskanál oregánó
2 evőkanál cukor
1 kiskanál fahéj
2 evőkanál borecet
2 evőkanál olívaolaj
2 dl fehérbor
2 dl citromlé

fehér bors

Elkészítés:
A tonhal szeleteket három órán át áztasd citromleves vízben. Közben hámozd meg a körtét, magházát emeld ki, vágd kis kockákra, és kevés vízbe tedd főni. Cukorral, fahéjjal, ecettel fűszerezd, majd miután megpuhult, szitán passzírozd át. A vöröshagymát és a répát vágd szeletekre, olajban dinszteld meg, add hozzá a halat, az oregánót, majd sóval, fehér borssal ízesítve mindkét oldalát süsd aranybarnára. Öntsd hozzá a fehérbort, a megmaradt citromlevet, majd párold öt percig. A halakat emeld ki, és a levet sűrítsd be. Tálaláskor a levet öntsd a halakra, és külön csészékben kínáld hozzá a körtepürét.


A receptet beküldte: csillibilli112


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kolozsvári rakott káposzta » Kása-másképp pisti-módra » Csípős babos karaj » Rakott édes-káposzta
» Füstölt sajtos tepsiskrumpli » Serpenyős csirkemáj » Szalonnás-sajtos falatkák » Babos hús csípősen
» Zöldséges, tormás hús » Pozsonyi rizottó » Currys körök virslivel » Tarhonyáshusi
» Bugaci sápatag » Krumplis-húsos egytál » Tepsis borda szerecsendióval » Bográcsos székelykáposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.