Tutireceptek.hu fejléc

Tormás hússalátával töltött cékla recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
8 kicsi cékla
25 dkg pulykasonka
1-1 csokor petrezselyem és snidling
2 evőkanál ecetes torma
2 dl tejföl
1 evőkanál cukor
só, őrölt bors

Elkészítés:
A céklákat alaposan megmossuk, majd puhára főzzük. Lehűtjük, a héját lehúzzuk. A céklák tetejéről egy szeletet levágunk, a belsejét karalábévájóval kivájjuk úgy, hogy kb. 1 cm vastag fala maradjon. (A céklaforgácsot például majonézes céklasaláta készítésére használjuk föl.)
A tejfölt az ecetes tormával elkeverjük, cukorral, sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a fölaprított petrezselymet és snidlinget, valamint á gyufaszálnyi csíkokra vágott pulykasonkát. A tormás húsos tölteléket a kivájt céklába töltjük, a kalapokat ráillesztjük, és jót behűtve kínáljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojással töltött karalábé » Sonkával töltött tojás » Töltött szőlőlevél » Céklás-kéksajtos pizza
» Töltött libanyak » Marhahússal töltött pita » Túrós töltött karalábé » Töltött csörögefánk
» Juhtúrós töltött gomba » Finom céklakrém » Grillázzsal töltött ostya » Töltött gömb cukkinik
» Töltött csirkemell » Andi töltött kenyere » Töltött cukkini gazdagon » Töltött sonka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.