Tutireceptek.hu fejléc

Túrós almatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
16 szelethez:

a tésztához:
5 dkg étkezési keményítő,
10 dkg liszt,
1 tojás,
5 dkg cukor,
7,5 dkg margarin

a töltelékhez:
50 dkg savanykás alma,
25 dkg félzsíros túró,
2 tojás,
7,5 dkg cukor,
2 dkg étk, keményítő,
1 tk. reszelt citromhéj,
1 ek. citromlé

Elkészítés:
A tésztához a keményítőt elkeverjük a liszttel. Összedolgozzuk a tojással, a cukorral, a margarinnal.
Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
Közben az almákat meghámozzuk, négybe vágjuk, magházukat kiemeljük. A tészta 2/3-ával kibéleljük egy kb. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját. A maradék tésztát kb. 2 cm széles csíkká nyújtjuk, és a forma oldalára tapasztjuk. A széleket összenyomkodjuk. A tésztára rakosgatjuk az almagerezdeket.
A sütőt 190°C-ra előmelegítjük. A túrót villával összetörjük, elkeverjük a tojássárgájával, a cukorral, a keményítővel, a citromhéjjal és a citromlével. A fehérjét kemény habbá verjük, és a túrómasszába forgatjuk.
Az almára simítjuk, és a sütőben kb. 45 percig sütjük. Szeletelve, porcukrozva tálaljuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós zöldséges torta » Epres-túrós torta » Túrós » Túrós zabpelyhes
» Túrós rakottas » Szórós túrós » Tejszínes-túrós sütemény » Rakott túrós laska
» Őszibarackos-túrós pite » Túrós, mazsolás muffin » Túrós-kókuszos bonbon » Mandarinos-túrós muffin
» Túrós-barackos torta » Barna túrós alagut. » Marcipános almatorta » Juhtúrós pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.