| Túrós-aszaltszilvás zabpehelytorta receptReform ételek Hozzávalók: 30 dkg zabpehely, tej, víz, 50 dkg túró, 3 tojás, citromhéj, édesítő, 20 dkg aszalt szilva, vanilia aroma /elhagyható/, olaj. Elkészítés: A zabpelyhet egy lábasba rakom, és annyi vizet és tejet öntök rá felesben, amennyi éppen ellepi. Ízlés szerint édesítőt teszek bele. Gyakran megkeverve addig főzöm, míg egy sűrű, ragadós massza lesz belőle. Olajjal vékonyan kikenek egy nagyobb tortaformát, majd belesimítom a főtt zabpelyhet. Előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 15 percig elősütöm. A túrót egy tálba teszem, hozzákeverem a tojások sárgáját, az édesítőt ízlés szerint, a citrom reszelt héját, az aromát. A tojások fehérjét habbá verem, és azt is a túróba keverem. A masszát ráöntöm az elősütött, meleg alapra, és kirakom a tetejét aszalt szilvával. Visszateszem a sütőbe és addig sütöm, míg a széle pirulni kezd (kb. 30-40 perc). Melegen és hidegen egyaránt finom. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |