Tutireceptek.hu fejléc

Túrós finomság sárgabarackkal recept

Kategória:


Hozzávalók:
hozzávalók 2 főre

25 dkg túró
1 ev durumliszt
2 tojás
5 dkg vaj
5 dkg nyírfacukor (xilit)
folyékony édesítőszer
1 kk sütőpor
fél citrom reszelt héja
kevés tej
1 csipet só
7-8 szem sárgabarack
mandulaforgács

Elkészítés:
elkészítés

A vaj felét a xilit felével, és a tojások sárgájával habosra keverjük.
Folyamatosan keverve hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a túrót, a liszttel elkevert sütőport.
Ha túl sűrű lenne a tészta, kevés tejjel lazítsuk (az állag nagyban függ a túró minőségétől).
Egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét.
Óvatosan a túrós masszához forgatjuk a tojásfehérjét.
Kivajazott sütőtálba öntjük a tésztát.
Kimagozzuk a sárgabarackot, és szépen elrendezzük a tészta tetején.
Minden barackra tegyünk egy ici-pici vajdarabkát, szórjuk meg a maradék nyírfacukorral és a mandulaforgáccsal.
Előmelegített sütőben süssük. Tűvel ellenőrizzük, átsült-e.

sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
alul-felül sütés
tepsi mérete:
25 cm

Tanácsok:
ajánlat

Más gyümölccsel is elkészíthetjük: meggyel, cseresznyével, szilvával, ribizlivel, eperrel. Nyáron éppen azzal, ami a kertben terem, télen saját magam által mélyhűtött gyümölccsel. Mostanra már alaposan leapadt a készlet, csak sárgabarack van. Nagyon szeretem a szilvás változatot, akkor fahéjat is szórok a gyümölcsre.


A receptet beküldte: marcipanbaba 34


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás-túrós csirkemell » Inci nénje túrós pitéje » Barackos-túrós mikróban » Túrós rakott kifli 2.
» Aljnélküli túrós » Lusta túrós őszibarackkal » Túróhabos finomság » Kapros-túrós töltött gomba
» Rákóczi túrós másként » Túrós eperpuding » Túrós mézes » Banános-túrós (nem sütjük)
» Pelyhes-túrós gyümölcskrém » Rákóczi túrós lepény » Túrós, kakaós csiga » Juhtúrós pogim


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.