Tutireceptek.hu fejléc

Túrós karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg-os szép tömör karfiolfej,
20 dkg tehéntúró,
3 dkg liszt,
1 dl tej,
6 dkg vaj,
2 dl tejföl
15 dkg darált sonka vagy főtt füstölt hús,
5 dkg reszelt sajt,
só,
késhegynyi reszelt szerecsendió.

Elkészítés:
Sós vízben, egészben majdnem puhára főzzük a karfiolt, és levétől lecsurgatjuk. Közben 1 dkg lisztből 2 dkg vajjal és a tejjel besamelt főzünk, kihűtjük, és simára keverjük az áttört túróval, közéadjuk a darált sonkát. A karfiolt úgy vágjuk ketté, akár a zsemlét, és alsó felét kivajazott tűzálló tálra terítjük. Rásimítjuk a túrós-sonkás tölteléket, erre borítjuk a karfiol tetejét, hogy eredeti formáját visszakapja. A maradék 2 dkg vajból a 2 dkg liszttel világos rántást készítünk, felengedjük 2 dl karfiol főzővízzel, néhány percig állandóan keverve forraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt szerecsendiót. Ha kell, sózzuk, de a karfiol a főzővíztől sós. Ezzel öntjük le a megtöltött karfiolt, és tetejét reszelt sajttal hintjük meg. A forró sütőben szép pirosra sütjük.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrósfánk » Expressz túrós béles » Rántott karfiolfasírt » Rém egyszerű túrós gofri
» Habos túrós hulala » Alj nélküli túrós lepény » Áfonyás-túrós élvezet » Andland Reszelt túrósa
» Túrós háromszög » Meggyes-túrós alagút » Sonkás karfiol » Túrós de nagyon
» Húsos rakott karfiol 2. » Karfiolos puffancs » Túrós kekszes pohárkrém » Túrós-sárgabarackos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.