| Túrós pogácsa (vagy rúd) receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 50 dkg liszt 50 dkg turo 50 dkg margarin 5 dkg eleszto 2 db tojassarga 2 csapott evokanal so 2 db tojas a keneshez Elkészítés: Az egeszet osszegyurjuk, letakarva hutoben 20 percig pihentetjuk. Kinyujtjuk vekonyra, felet lekenjuk tojassal es rahatjuk a masik felet, majd ismeteljuk meg: kinyujt, felet leken, rahajt. Megegyszer kinyujtjuk, kb. ujnyi vastagsagura es kiszaggatjuk. Tetejet megkenjuk tojassal, 10 percet pihentetjuk, majd elomelegitett sutoben kozepes langon 20-30 perc alatt kisutjuk. Tanácsok: Oszinten, en nem pepecselek a szaggatassal, hanem az utolso nyujtas utan lekenem az egeszet tojassal, megszorom szezammaggal es felapritom kb. 10 cm-es rudakra. Legalabb 3 nagy tepsi jon ki belole. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |